תארו לכם מצב בו מציעים לכם לקחת כסף בחינם ללא שום תמורה, האם תסרבו? המציאות המצערת היא שמרבית השכירים בישראל, מכל שכבות האוכלוסייה, לא מנצלים את זכותם לקבל החזרי מס. ולא רק שהם לא מנצלים את זכותם לקבל החזרי מס אלא שהם לא מודעים לעצם קלות התהליך. עצות וטיפים על כיצד לקבל החזרי מס, במאמר שלפניכם.
המקרים בהם תהיו זכאים להחזרי מס
חשוב להבין שמעבר לקלות התהליך, רשויות המס בישראל אינן מקשות על קבלת החזרי המס עבור שכירים, ומעבר לכך, ניתן לקבל את ההחזרים 7 שנים אחורה, רטרואקטיבית, ולכן אם אתם מזהים את אחד המקרים הבאים, יותר מסביר להניח שתהיו זכאים לקבלת החזרי מס, והמקרים הנפוצים ביותר הם:
• תקופות שלא עבדת בהן במהלך השנה בשל חופשת לידה שהוארכה מעבר לקבוע בחוק, אבטלה, חופשה ללא תשלום ועוד או החלפת מקום עבודה וכתוצאה מכך נוצרו פערי שכר. כל אלה מעלים את הסיכויים לקבלת החזר מס.
• השכלה גבוהה. לימודים אקדמיים עבור תואר ראשון ואילך מזכים בנקודת זיכוי או חצי נקודת זיכוי, החל משנת 2005 ותלויים בסוג התואר ובשנת סיומו.
• מגורים ביישובי פיתוח. מגורים באזורים מסוימים מזכים בזיכוי מס. את הרשימה המפורטת של הישובים ניתן למצוא באתר רשות המיסים.
• הפקדות עצמאיות לקופות גמל וביטוחי חיים מעלות את סיכוייכם להטבות מס שונות.
• השקעות בשוק ההון, חיילים משוחררים ועולים חדשים, תשלום מזונות, מתן תרומות ועוד, גם הן, בשיעורים מסויימים, יכולות לזכות אתכם בהחזרי מס.
שירותי חשבונית לשכיר
השורה התחתונה היא לנסות ולבדוק, האם אתם כשכירים, זכאים לקבל החזרי מס מרשויות המס במדינה. גם אם עבדתם כשכירים והנפקתם תלוש באמצעות שירות חיצוני כגון חשבונית לשכיר, תוכלו עדיין לבדוק את זכאותכם להחזרי מס. כיצד עושים זאת? עליכם להציג בפני שלטונות המס את כל האישורים המעידים על הכנסותיכם בשבע השנים האחרונות.