אחת מהדילמות שעומדות בפני אנשים שכירים שמעוניינים להגדיל הכנסה היא כיצד להירשם מבחינה משפטית, כעוסק מורשה או כעוסק פטור? על ההבדלים בין השניים ופתרון כיצד להיפטר מתהליך הבירוקרטיה המעיקה, במאמר שלפניכם.
מהו עוסק מורשה?
נקודת המוצא היא שכל אדם עוסק, חייב לנהל על פי חוק את ספרי העסק ולדווח על הכנסותיו. הליך הרישום כעוסק מורשה הוא פתיחת תיקים במס הכנסה, ביטוח לאומי ובמע"מ. עוסק מורשה חייב בעת קבלת התשלום מהלקוח להוציא חשבונית מס הכוללת מע"מ וחייב לדווח דיווחים חודשיים למע"מ. רשימת העסקים שיכולים להירשם כעוסק מורשה היא רשימה סגורה וביניהם: נותני שירותים כגון: עורכים, תרגומנים, עובדי הוראה, חוקרים פרטיים, טכנאי שיניים, יועצי מס, רופאים, פסיכולוגים, מורי נהיגה, בוני תפאורה ועוד.
מהו עוסק פטור?
הליך הרישום כעוסק פטור הוא זהה לעוסק המורשה למעט הצורך לפתוח תיק במע"מ, שכן עוסק פטור אינו צריך לגבות מע"מ וכך ליהנות מהאפשרות לספק ללקוחותיו הפרטיים מחירים נמוכים יותר בגין השירות או המוצר שהוא מספק. החיסרון באספקט זה הוא העובדה שהלקוחות מניחים שהיקף ההכנסות של העוסק הפטור נמוכות מהעוסק המורשה. בעת קבלת התשלום, העוסק הפטור מחויב להוציא קבלה בלבד. בנוסף, מחזור העסקאות השנתי הצפוי של העוסק הפטור לא יוכל לעלות על סכום של 76,884 בשנת 2012. על העוסק הפטור לדווח באופן חד שנתי למע"מ על גובה ומחזור העסקאות שביצע. אם הייתה חריגה והסכום עלה על המקסימום בחוק, ניתן לקזז מע"מ תשומות בהתאם לחודשי החריגה.
הפתרון האולטימטיבי
על מנת שלא להידרש לכל ההתעסקות עם רשויות המס ולכתת רגליים לביטוח לאומי, מס הכנסה ועוד, ישנו פיתרון שיאפשר לכם להפוך לעצמאים או לשכירים עם הכנסה נוספת והוא ביצוע סוג של OUTSOURCING לחברה חיצונית שתדאג לכל הבירוקרטיה, תנפיק לכם תלוש מסודר עם כל הניכויים הדרושים ע"פ חוק בתמורה לעמלה. חשבונית לשכיר תאפשר לכם לעבוד בראש שקט ולצאת לעצמאות כלכלית מבלי להוציא חשבוניות או קבלות, לנהל ספרי חשבונות ושאר דאגות.